Kompletno osoblje ruskog TV kanala dalo otkaz tokom programa uživo (VIDEO)

1646428128 reddit 750x394 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ruski televizijski kanal TV Rain odradio je jučer svoje posljednje emitiranje, piše BBC. Zaustavili su rad nakon što je njihova web stranica blokirana usred ruske invazije na Ukrajinu.

Potez zaposlenika ruskog TV kanala prije prekida vijesti širi se društvenim mrežama. Zaposlenici su tijekom prijenosa uživo uz riječi “ne ratu” zajednički napustili studio bez ikakvih dodatnih komentara.

Nakon toga su pustili snimku logotipa preko ekrana uz glazbu iz baleta Labuđe jezero.

ČITAJ JOŠ:  Rusija od izvoza nafte i gasa dobila manje novca nego što je očekivano

Snimka njihovog napuštanja studija objavljena je na Redditu te su mnoge svjetske televizije prenijele njihov potez navodeći da su oni bili jedni od rijetkih neovisnih medija u Rusiji.

Prestali su emitirati na neodređeno vrijeme nakon što su bili pod pritiskom zbog izvještavanja o Ukrajini.

“Treba nam snaga da razumijemo kako možemo raditi odavde“, rekla je osnivačica i izvršna direktorica TV Raina Natalya Sindeeva te je dodala: “Stvarno se nadamo da ćemo se vratiti emitiranju i nastaviti s radom.”

ČITAJ JOŠ:  Predstavljena aplikacija e-Posmatrači, održana edukacija predstavnika ovjerenih političkih subjekata

Rusko regulatorno tijelo za telekomunikacije tvrdi da je TV Rain “poticao ekstremizam, zlostavljao ruske građane, izazivao masovno narušavanje javnog mira i sigurnosti i ohrabrivao prosvjede”, navodi BBC News.

1646428128 reddit 750x394 1
GODISNJICA
MARKETING