Komplikacije nakon presađivanja bubrega: Kemal Monteno praznike proveo u bolnici

– Tata je, nažalost, ponovno u bolnici – kaže Adrijana, kćerka poznatog muzičara Kemala Montena. Sarajevskom kantautoru, koji je sredinom decembra nakon višegodišnjeg čekanja u zagrebačkom KBC-u Rebro podvrgnut operaciji transplantacije bubrega, uoči Božića dobio je temperaturu, prenosi Jutarnji.hr.

Umjesto u Španiju, gdje je trebao otputovati na kraći odmor i nastup u povodu Nove godine, Kemal je spakirao kofere i krenuo ponovno u bolnicu.

Svojim je prijateljima povjerio da se preplašio kad je vidio da mu temperatura raste.

– Povišena temperatura u ovakvim situacijama nije bezazlena i može dovesti do odbacivanja organa. Poslije presađivanja bubrega pacijenti se moraju čuvati kako ne bi dobili infekciju. Međutim, Kemal je sada dobro, više nema temperaturu. Doktori su mu savjetovali da ipak još neko vrijeme ostane u bolnici, gdje će ga podvrgnuti detaljnim pretragama – kažu Montenovi prijatelji.

– Bolje je da mu se ovo dogodilo dok je bio u Zagrebu, u blizini bolnice u kojoj su ga prije dva mjeseca operirali, u kojoj on ima povjerenja u doktore, a o medicinskim sestrama govori samo najbolje – upozoravaju Montenovi prijatelji.

Legendarni muzičar, dodaju, nije se snuždio zbog toga jer je Novu godinu morao dočekati u bolničkom krevetu. Uostalom, nije mu to prvi put jer je on i Novu, 2011. godinu također dočekao u bolnici zbog problema sa srcem.

– Bitno je da Kemica nije klonuo duhom. Šali se i priča viceve – kažu Kemini prijatelji.

avaz.ba