Komšić: Divjak je u najtežim vremenima pokazao šta znači biti čovjek

ZELJKO KOMSIc

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je povodom smrti generala Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovana Divjaka telegram saučešća porodici preminulog i Oružanim snagama BiH.

“Duboko me rastužila vijest o smrti generala Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovana Divjaka. U vlastitom, ali i u našem kolektivnom sjećanju general Divjak ostati će jedan od najvećih Bosanaca i Hercegovaca, i ljudi koji su u najtežim vremenima pokazali šta znači biti čovjek, i šta znači borba za dostojanstvo čovjeka”, stoji u telegramu.
Komšić je istakao kako će Divjakovo veliko i plemenito djelo ostati zapisano u modernoj historiji države Bosne i Hercegovine.

“Domovina, sloboda, pravda, istina, poštenje i humanost, kao vrijednosti za koje se zalagao general Divjak danas su izgubile jednog od svojih najvećih zagovornika. Oni koji ostaju iza nas, u obavezi su da se poklone njegovom djelu i da ga izučavaju. Generale, hvala Vam na svemu što ste uradili za našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu”, poručio je Komšić.
Podsjetimo, Divjak je danas preminuo u Sarajevu u 84. godini.

IZVORKlix.ba
Prethodni članakPonovo sukob između Salihamidžića i Flika
Sljedeći članakSabrane laži Bakira Izetbegovića