KOMŠIĆ I IZETBEGOVIĆ: Protesti ne smiju prerasti u međunacionalni konflikt

izetbegovicikomsic

Ovi protesti su socijalno-ekonomskog karaktera, protesti protiv nepravde i lopovluka, ali nikako ne smiju dobiti crtu bilo kakvog nacionalnog konflikta – kazao je danas u Sarajevu predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komišić nakon što su on i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović održali sastanak sa članovima Međureligijskog vijeća BiH.

Dakle, dodao je Komšić, to se ne smije desiti u ovoj zemlji.

– Ovo ne smije prerasti u bilo kakvu vrstu međunacionalnog konflikta i po svemu onome što smo imali priliku da vidimo jučer, naprimjer, sreća je da do toga nije došlo – kazao je Komšić.

Dodao je da ljudi koji učestvuju i koji će učestvovati dalje u protestima moli da imaju ovo uvijek u vidu.

– Znam da oni nisu krenuli u proteste opterećeni bilo kakvim nacionalnim predznakom i samo neka tako ostane – kazao je Komšić.

Copy

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je također istaknuo da je „osobito važno da se ova stvar ne pretvori u međuetnički sukob“.

– Ja sam u stalnoj vezi s Radmanovićem, sa Čovićem sam se čuo danas, s Ragužem i upravo imamo ovu stvar u vidu. Ovo ne smije krenuti u tom smjeru. Dake, opravdani zahtjevi protestnika će se morati kroz jedan dijalog rješavati, morat će se ubrzano raditi na tome, ali se mora zaštititi država, moraju se zaštititi institucije – kazao je Izetbegović.

Dodao je da će im članovi Međureligijskog vijeća moći sigurno

Prethodni članak‘Naplaćujem 500 kuna, zaštita je obavezna, osim za one koji dobro plate’
Sljedeći članakProjekat “1 milijarda ustaje u borbi protiv nasilja nad ženama” u Vitezu