Komšić reagovao na Dodikovo pismo: Zloupotrijebio je Predsjedništvo BiH, neka se potpiše kao Milorad

DFDBEABB D06E 4553 B22C 4E78FE66D168
Podijelite vijest

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je reagovao na pismo koje je Milorad Dodik poslao sudiji Carmelu Agiusu o premiještanju Radovana Karadžića u britanski zatvor.Ono što je Komšića najviše naljutilo je činjenica da je Dodik pisao Aigusu u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

“Ne želim ulaziti u to hoće li Milorad privatno pisati sudijama suda koji inače već godinama ne priznaje i javno se stavljati na stranu ratnog zločinca. Čak mi je možda i drago da to radi. Ako ima neko u svijetu da ne zna kakav je, da sazna kroz ovakva pisma. Međutim, zloupotrijebio je instituciju Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a to je nedopustivo, jer ovo nije stav Predsjedništva i države Bosne i Hercegovine”, rekao je Komšić.

Dodaje kako će svima uputiti upozorenje da Milorad Dodik ne piše u ime Predsjedništva BiH.

“Da je to pismo lažno potpisano i predstavljeno će biti svi obaviješteni, a on neka brani krvnike i zločince i potpisuje se kao Milorad”, rekao je.

Na kraju zaključuje: “Moj stav je recimo da je Karadžiću Velika Britanija previše ugodna za boravak i da ga je trebalo poslati u Sjevernu Koreju”.

Naime, Milorad Dodik je poslao pismo predsjedniku Međunarodnog rezidualnog mehanizama za kaznene sudove Carmel Agius sa zahtjevom da Radovan Karadžić bude prebačen u neki drugi evropski zatvor na odsluživanje kazne, umjesto u Veliku Britaniju, a čak je i predložio Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.


Podijelite vijest