Portal 072info

Komšić: Sportisti, pokažite šta znate, ali uvijek poštujte protivnika

Željko Komšić
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Željko Komšić
Željko Komšić

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je zvanično otvorio Univerzitetsku sportsku ligu, koju treću godinu zaredom organizira Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS). Liga će ove godine kroz sedam sportova u muškoj i ženskoj kategoriji, okupiti više od 2.000 studenata sa svih fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu i četiri privatna univerziteta, koji će kroz timska i individualna takmičenja uzeti učešće u najmasovnijem studentskom projektu u Bosni i Hercegovini.

– Impozantan je podatak o broju studenata koje ova liga već treću godinu zaredom okuplja. Studentska liga se pretvorila u vrhunsku sportsku manifestaciju koju treba održavati jer sport u ovom gradu ima dugu i bogatu tradiciju. Mladi sportisti u BiH često su prepušteni sami sebi, zbog čega ovakve manifestacije još više dobijaju na značaju. Važno je da se među mladim ljudima baštini kultura zdravog natjecanja i timskog duha. Sportisti, pokažite šta znate, ali uvijek poštujte protivnika – istaknuo je u svom govoru Komšić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Otvorenju univerzitetske lige prisustvovao je i predsjednik Komisije za kulturu i sport Kantona Sarajevo Elvedin Konaković, koji je naglasio da je SPUS napravio odličnu sportsku manifestaciju, te da vjeruje da će liga svake godine biti bolja.

Ceremonija svečanog otvaranja Univerzitetske sportske lige obavljana je u dvorani “Mirza Delibašić”, nakon čega je odigrana revijalna nogometna utakmica između Ekonomskog fakulteta (dupli osvajači UNSA lige) i veterana FK Sarajevo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fena

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME