Portal 072info

Konačno završeno asfaltiranje u Nemili, dobre vijesti za vozače

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Najfrekventniji granični prijelazi u srcu sezone godišnjih odmora ništa su u odnosu na haos koji vlada cijeli dan na magistralnom putu M-17, a sve zbog rekonstrukcije tunela ”Vranduk” koja je počela u novembru prošle godine. 

Naime, zbog asfaltiranja dijela regionalnog puta Zenica – Tetovo – Nemila, tačnije onog u Nemili, a koji se, inače, koristi kao alternativa ukoliko želite izbjeći haos ispred tunela ”Vranduk”, danas je kompletan saobraćaj bio preusmjeren na M-17, odnosno kroz tunel. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zbog ogromnog broja automobila, kamiona, autobusa, koji pristižu iz oba smjera i saobraćaju najfrekventnijim putem M-17, nastao je potpuni kolaps. U borbi sa strpljenjem, na visokim temperaturama, nervozni vozači automobila u već formiranim kilometarskim kolonama maštaju da se na improviziranom semaforu pokaže zeleno svjetlo. 

Kolona koja je stvorena na magistralnom putu iz pravca Žepča stigla je čak do Topčić-Polja, što i najbolje svjedoči kakav je haos vladao na ovoj dionici. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zbog svega navedenog, situaciju su pokušali kontrolirati policijski službenici MUP-a ZDK, koji su regulirali saobraćaj i svakodnevno su ispred tunela ”Vranduk” i omogućavaju da sve protječe bez problema. 

Dobre vijesti stižu za sve one koji planiraju putovati ovom dionicom ili su u koloni, budući da je saobraćaj konačno počeo prolaziti kroz Nemilu, odnosno obilaznicu, potvrđeno je za “Avaz” iz policije. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

⁃ Prije sat završeno je asfaltiranje i stvoreni su uvjeti da se omogući saobraćaj za putnička vozila kroz Nemilu. Zavisno od situacije, vidjet ćemo hoće li i lakša teretna vozila, također, biti preusmjerena na alternativni put. Sada će, zasigurno, biti rasterećen saobraćaj kroz tunel – kaže dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK. 

Podsjetimo, rok za završetak radova na tunelu ”Vranduk”, kada bi ovaj haos trebao postati prošlost, jeste mart naredne godine. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

AVAZ – D. PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 193
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Odron na putu Nemila – Bistričak (FOTO)

072info.com

Tri osobe povrijeđene u nesreći na putu M-17

072info.com

STRAVIČNA NESREĆA KOD MAGLAJA: U sudaru Renoa i Jamahe poginuo motociklista

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME