Konaković dočekao evakuisane bh. državljane i njihove srodnike iz Gaze: Ovo je jedan od najzahtjevnijih projekata u mom životu

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković dočekao je prvu grupu evakuisanih državljana BiH iz Gaze na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu.

– Nismo se oglašavali o ovoj temi, ne mislimo da je ona bila političke naravi. Bilo kakva informacija mogla nam je otežati jedan od najzahtjevnijih projekata i procesa u kojima sam u životu učestvovao.

Završili smo sigurnosne provjere na vrijeme, večeras su odrađene dodatne tehničke provjere licima koja su stigla u BiH. Situacija je potpuno čista, stiglo je 26 osoba i večeras dolazi još 11 – rekao je Konaković.

Naveo je da su obavještano-sigurnosne agencije obavile svoj dio posla, da imaju podatke o ljudima koji su sletjeli u Bosnu i Hercegovinu koje su ranije uzete i dobivene.

– Moram iskoristiti priliku da se zahvalim našim ambasadorima Subašiću, Haliloviću i Kovačeviću koji su uložili puno napora da se ovo desi, zahvalit se Državi Katara, te ambasadama u Kataru i Egiptu koji su finansirali boravak ovih ljudi u Egiptu – poručio je Konaković.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE