AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti

Danas su me posjetili Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde i Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova, koji su mi čestitali na historijskom rezultatu postignutom na Lokalnim izborima 2020. godine.

Razgovarali smo o aktulenim političkim dešavanjima, posebno o temi koja se tiče izbora počasnog građanina Zenice, gospodina Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva.

Osim Sarajeva, dotakli smo se i političkih dešavanja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, odnosno pričali o njenoj smjeni koja je sve izvjesnija, a što sam govorio i najavljivao još neposredno nakon Lokalnih izbora.

Gosti su se zanimali i za brojne projekte koje realizira Grad Zenica, odnosno koje sam uspio pokrenuti poput projekta „Plave vode“, „Toplane Zenica“, otpadnih voda, rješenje dugogodišnjeg problema gradskog prijevoza…

Razgovarali smo i o Općim izborima 2022. godine, gdje sam i tom prilikom još jednom podvukao, kako nemam pretjeranih političkih ambicija ali da ću svakako pomoći u ideji da se konačno promijeni cjelokupna politička slika od kantonalnog do državnog nivoa.

Kako sam i prije znao isticati, to sam rekao i na ovom našem sastanku. Stranka demokratske akcije je ionako u rasulu, a nakon Općih izbora nestat će sa političke scene. To zapravo značiti novi početak za sve građane Bosne i Hercegovine kojima je dosta loše politike koja djeluje na principima Bakira i Sebije Izetbegović.