Konaković o presudi Alisi Mutap u slučaju “Dženan Memić”: Bolesno je ovo pravosuđe

Konaković o presudi Alisi Mutap u slučaju “Dženan Memić”: Bolesno je ovo pravosuđe

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković prokomentirao je jučerašnje presude u slučaju “Dženan Memić”.

Alisa Ramić (ex Mutap) pravosnažno je osuđena na dvije i po godine zatvora, a optužena je za prikrivanje dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 9. februara 2016. godine zadobio povrede od kojih je preminuo na KCUS-u.Alisa Mutap presuđena za prikrivanje dokaza i davanje lažnog iskaza, a svi ostali akteri oslobođeni?! – upitao je u nevjerici Konaković u svojoj objavi na društvenim mrežama.

Dao je da nam pravosuđe govori da je “Alisa sama prikrila dokaze pred očima svih tužilaca, istražilaca i policajaca i da joj niko u tome nije pomogao?!”.

– Prvo su lažirali saobraćajnu nesreću, pa su kao našli počinioca. Utvrđeno je naknadno da taj “počinilac” nije kriv i da saobraćajne nesreće nije bilo. Sad nam kažu da niko od režisera te bolesne farse nije kriv i da niko iz institucija koje su ubistvo mladića željeli prikazati kao saobraćajnu nesreću neće odgovarati – upitao je opet Konaković.

Potcrtao je da je naše pravosuđe bolesno, korumpirano, posrnulo, nesposobno.- Do zadnjeg se daha moramo boriti za pravednije društvo i sistem u kojem živimo. Zbog rahmetli Dženana, a i zbog sve naše djece – poručio je ministar.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica