elmedin konakovic
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je danas kako na upisnim listovima postdiplomskog studija direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, na tri semestra, stoji samo ime i prezime. Nema čak ni potpis studenta.

Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo je utvrdila 2. jula da zvanje magistra direktorice Univerzitetsko-kliničkog centra Sarajevo (UKC) Sebije Izetbegović zahtijeva dodatne provjere, potvrđeno je za portal Radio Slobodan Evropa.

Elmedin Konaković: Nema dokaza o upisu na četvrti semestar

Konaković je u svome komentaru na Facebooku naveo kako u upisnim listovima postdiplomskog studija Sebije Izetbegović “ne piše naziv visokoškolske ustanove, ne piše da li je vanredan ili redovan student”.

“Nema dokaza o upisu na četvrti semestar, po nastavnom planu i programu bio je obavezan. Nije pronađen indeks sa Sveučilista u Zagrebu, pronađena je ovjerena kopija u kojoj pišu ocjene, a pored ocjena nema pečat Sveučilista.
Nema uvida u nastavne planove i programe te fond sati predavanja iz Zagreba”, kazao je Konaković.

Dodao je kako je inspekcija utvrdila da je Izetbegović “nezakonito obavljala poslove asistenta, imala je prosjek ocjena 7,38, potrebno je najmanje 8”.

“Na pitanje poslušnom menadžmentu zašto, odgovorili su da ima jos četvoro sa prosjekom nižim od 8. I još mnogo toga nedostaje. U narednom ćemo periodu ovu priču izvesti na čistac, do kraja”, poručio je lider NiP-a.

Naveo je kako svjedoci govore o tome kako se u Zagrebu zadržala prekratko da bi mogla odslušati predavanja, pohađati vježbe i položiti sve te ispite.

“I sama je nešto slično izjavila.  Suprug je istina izjavio nešto drugo, isti dan. Ja lično poznajem i ljude koji su gospođu Izebegović avionom prebacili iz Zagreba u Istanbul, znam i kad. Ako se potvrdi sve što se naslućuje, prva dama u Bošnjaka nema zvanje magistra, a samim tim ni doktorat nije validan.  Ako se sve sumnje potvrde, važni su dokumenti falsifikat.

“Priča je o bahatosti, ucjenama, prijetnjama”

I nije ovo priča o Sebiji Izetbegović. Ovo je priča o sistemu kojim upravlja Sebija Izetbegović. Priča je o potčinjenim budžetskim galamdžijama koji životima brane sistem i napadaju brutalno sve one koji drugačije misle. Priča je o sistemu vrijednosti, izvrnutom. Priča je o bahatosti, ucjenama, prijetnjama. A posebno je priča o onima koji su se takvom sistemu hrabro suprostavili. Ovo je priča o tome kako se ruši kula od karata zidana na takvim ucjenama i lažima”, napisao je, između ostalog, na zvaničnom Facebook profilu Elmedin Konaković.