KONCERT DINE MERLINA Danas u zeničkoj “Areni” Dječiji festival

Dječiji festival 2016 će se održati u Zenici 20.04.2016 godine sa početkom u 12:45 sati u Gradskoj Areni.Učenici koji u osnovnim i srednjim školama Bosne i Hercegovine izučavaju turski jezik kao izborni predmet, sastat će se na “Dječijem festivalu ” koji će se organizovati u okviru praznika 23. aprila Dana nacionalnog suvereniteta i praznika djeteta.

Prvi Dječiji festival organizovan je 2012. godine od strane Instituta Yunus Emre Sarajevo, a ovogodišnji festival će se održati u Zenici, jednom od većih gradova Bosne i Hercegovine.

Šest hiljada djece koja uči turski jezik u 120 škola iz 7 kantona Bosne i Hercegovine okupit će se na Dječijem festivalu u organizaciji Instituta Yunus Emre, a pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja Republike Turske i Ministarstva obrazovanja Federacija Bosne i Hercegovine.

Institut Yunus Emre Sarajevo poklonima će obradovati svih 6.000 djece koja dođu na program. Održavanje Dječijeg festivala podržalo je preko 105 institucija i organizacija, a prisutan će biti i veliki broj gostiju i zvanica.

Jedan od suorganizatora je i Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica.

U programu će učestvovati veliki broj mladih iz Zenice, Konjica, Sarajeva ( Duvački orkestar, Kulturno-umjetnička društva, muzičari itd.).

U realizaciju manifestacije je uključeno nekoliko stotina volontera. Također, u sklopu programa koncert će održati i jedan od najpoznatijih pjevača Bosne i Hercegovine, ali i cijelog Balkana, Dino Merlin.

Prethodni članakSavjeti koji mogu pomoći: Prirodni lijekovi protiv infekcije bešike
Sljedeći članakOglas za izbor direktora Centra za socijalni rad