Konkursi za nastavnike

Konkursi za nastavnike

ClassroomTeachingSilk_Quebec_Montreal_LGBT

Ovogodišnji konkursi za prijem nastavnika, stručnih saradnika i pomoćnog osoblja u osnovne i srednje škole na prostoru zeničke općine raspisani su, pojedinačno u školama, u periodu od kraja jula, a prijavljivanje kandidata trajalo je 15 dana.

– Taj termin odredio je Aktiv direktora svih škola na teritoriji općine Zenica, uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK, potvrdio nam je resorni kantonalni ministar, Mirko Trifunović, napominjući da je sada, u školama u toku obavljanje intervjua sa prijavljenim kandidatima i njihovo bodovanje, nakon čega će škole objaviti rang liste, a potom će uslijediti i žalbeni rok.

– U primjeni su izmijenjeni Kriteriji za prijem uposlenika u školama, prema kojima u konkursnoj proceduri prioritet imaju ponovno prijavljeni uposlenici, proglašeni kao tehnološki višak, kao i kandidati, pripadnici boračke populacije, ističe ministar Trifunović, naglašavajući da su pomenuti Kriteriji ranije utvrđeni u socijalnom dijalogu sa sindikatima u obrazovanju.

Na ovaj način lani je zbrinut sav tehnološki višak, kažu u resornom kantonalnom Ministarstvu, gdje očekuju da će tako biti i ove godine.

rtvze.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE