KONOBAR KOJI JE SVE ODUŠEVIO: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

KONOBAR KOJI JE SVE ODUŠEVIO: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u niškom hotelu Nais.

Dušan (23) govorio je za Index.hr.

“Kao konobar radim već četiri godine, u hotelu Nais radim dva mjeseca. Odrastao sam u skromnim uslovima. Nakon smrti majke ostao sam s bakom, kojoj sam neizmjerno zahvalan na svemu. Počeo sam da radim kao konobar kako bih pomogao baki, da njoj bude lakše“, ispričao je za Index simpatični Dušan.

„Radio sam u manjim restoranima, a nakon toga mi se ukazala prilika da napredujem u svom poslu. Prihvatio sam poziv hotela Nais i rado mu se odazvao. Iako je sve ovo za mene nešto novo, kolege se trude usmjeriti me kako bih mogao još više napredovati“, objašnjava.

Otkud tako pozitivan stav prema poslu, pitali su ga.

„Uvijek gledam sve s pozitivne strane, pa tako i posao koji radim. Osmijeh je moj moto. Naučio sam da je sve u životu onako kako ti to sagledaš, ako se žališ i stalno si nezadovoljan, takav ti je i cijeli život. Naravno da ima prostora da se uslovi u ugostiteljstvu poprave, ali je li sve tako crno? Naravno da nije“, optimističan je Dušan.

U ugostiteljstvu najviše uživa u komunikaciji s ljudima i sklapanju novih poznanstava. Najmrskije mu je, priznaje, poliranje servisa.

Travel blogera Kristijana Iličića je prepoznao za stolom na vjenčanju, kaže.

„Zbog toga i volim svoj posao kao što sam i napomenuo, ovako dobijam priliku upoznati ljude čiji rad pratim i poštujem. Ekipa me je ispoštovala, hvala Kristijanu na svemu“, priča za Index.

Nagradu je dobio i od hotela u kojem radi.

„Naravno da su me nagradili i oni, uvidjeli su potencijal u meni, želim se ovim putem zahvaliti i menadžmentu hotela na ukazanom povjerenju“, kaže.

Ima poruku i za sve kolege konobare.

„Želim da poručim svim kolegama da je osmijeh neophodan u našem poslu, sve ostalo znaju“, dodao je simpatični Dušan.

Index.hr je podsjetio da je hrvatskog travel blogera Kristijana Iličića oduševio dobro raspoloženi konobar koji ga je posluživao u Nišu.

„Ovaj konobar iz Niša bi trebalo da dobije povišicu! Hotel Nais, molim vas reagujte“, napisao je Iličić uz snimak konobara kako raspjevan i rasplesan poslužuje Kristijana i njegovo društvo za stolom.

„Super je lik“, dodao je Iličić u komentarima.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica