Konobarica u restoranu dobila otkaz jer se nije htjela cijepiti

063 1302177927 750x499 1

Gotovo godinu dana nakon što je pandemija blokirala restoransku industriju u New Yorku, prisilivši tisuće ugostitelja da zatvore objekte i otpuste tisuće ljudi, ovaj mjesec stigao je tračak optimizma.

Ograničena konzumacija hrane je opet započela i radnici u restoranu, uključujući konobare, kuhare i dostavljače, pridodani su na listu onih koji će primiti cjepivo protiv koronavirusa.

Ali, u jednom restoranu u Brooklynu, dogodio se okršaj između vlasnika i konobarice koja je otpuštena u ponedjeljak nakon što je, kako tvrdi, odbila cijepiti se zato što se brine da bi to moglo narušiti šanse da ostane trudna, piše The New York Times.

Tijekom vikenda, restoran Red Hook Tavern, odlučio je da se svi zaposlenici moraju cijepiti i otpustio konobaricu Bonnie Jacobson koja je tražila još malo vremena kako bi istražila mogući utjecaj cjepiva na plodnost.

“Apsolutno podupirem cijepljenje”, rekla je Jacobson i dodala “Da nije te jedne stvari, a tiče se mogućeg utjecaja na plodnost, ja bih se cijepila”.
Radnici u restoranima u New Yorku među prvima koji se mogu cijepiti

Copy

Vlasnik restorana nije htio komentirati specifični slučaj, ali je rekao da je poslovna politika takva da je jasno da zaposlenici ne mogu tražiti izlike da se ne cijepe.

Iskustvo ove žene dolazi u doba kad se restoranska industrija u New Yorku pokušava oporaviti nakon teške situacije u koju ih je dovela pandemija koronavirusa.

Mnogi poslodavci diljem SAD-a razmišljaju o tome kako osigurati da se svi zaposlenici cijepe te treba li cijepljenje biti obavezno ili to treba biti izbor svakog zaposlenika.

U New Yorku su, inače, zaposlenici u restoranima među prvim radnicima izvan sustava medicine koji se mogu cijepiti. Cijepljenje radnika ui restoranima ne vidi se samo kao način da štite svoje zdravlje, već i da privuku veći broj klijenata u restorane.

Prethodni članakOtac mora platiti kaznu od 1.750 EURA jer je prisluškivao kćerkin telefonski razgovor
Sljedeći članakKo je bio Đorđe Balašević – čovjek koji je baladama topio srca?