Kontraverzni sarajevski pjevač i biznismen Danijel Džafić, uhapšen sa 36.500 eura u automobilu: Ma sve čisto, riječ je novcu koji je svakako trebao da nam plati!

Screenshot 4 10

Pripadnici Policijske Uprave Kragujevac, kod mjesta Jovanovac, prije dvije noći, zaustavili su vozilo marke Porsche Cayenne, BG registraskih oznaka, u kome su se nalazili državljanin BiH i Republike Srbije D.Dž (41) iz B. Bašte, nastanjen u Sarajevu, BiH i državljanin Albanije S.M (36).

U Policijskoj Upravi Jagodina prijavljeno da su gore navedene osobe izvršili iznudu na štetu 2 lica A.E i M.E, obojica državljani Kuvajta i tom prilikom od njih iznudili 36.500 eura, koliko je i pronađeno u vozilu. O svemu je obaviješten dežurni tužilac OJT Jagodina, koji će odlučiti o daljim mjerama i radnjama. Novac je privremeno oduzet dok se ne dokaže njegovo porijeklo.

Nezvanično smo saznali da je riječ o Danijelu Džafiću, kontraverznom boznismenu iz Sarajeva.

Kontaktirali smo Džafića koji se nakon puštanja iz pritvora i dalje nalazi u Srbiji. U razgovoru za Source, potvrdio nam je informaciju o svom hapšenju, ali i prenio svoju stranu priče kao i razloge zbog kojih je završio u policiji.

“Duže smo sarađivali sam pomenutom osobom iz Kuvajta,. Moram da naglasim da nije riječ o nikakvim kriminalnim radnjama. Pošto je on ilegalno boravio u Srbiji, da bi sebe spasio zbog ilegalnog boravka, prijavio nas za iznudu, a nikakve iznude nije bilo. Riječ je zapravo o novcu koji je svakako trebao da plati za talove iz poslova koje smo zajedno obavljali. Znači sve čisto, ništa drugo. Ovom prilikom bih zahvalio svom advokatu i svom vjenčanom kumu Andriji Marković iz advokatske kancelarije ‘Marković'”, istakao je u razgovor za Source portal danijel Džafić.

IZVORSource.ba
Prethodni članakJosip Pejaković: Dragan Vikić je važniji deset milijardi puta od svih onih koji se danas eksponiraju i lažu, i slave Dan grada bez njega
Sljedeći članakDžindić: Struja neće poskupjeti do kraja 2022., otvaramo dva nova terminala