Kontrolišite telefon pametnim prstenom

Ako ste pomislili da je postignut vrhunac u povezivanju mode i tehnologije sa pametnim satovima, novi trend pomjera granice i uskoro ćete nositi nešto sa mnogo više stila.

Kompanija “Mota” koja je smještena u Kaliforniji predstavila je nakit koji obavještava korisnike o notifikacijama na Facebooku ili drugim društvenim mrežama, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Nazvani su SmartRing” ili “Pametni prstenovi” koji će korisnicima pomoći da filtriraju poslovne i privatne poruke. Uparen sa Androidom ili iPhoneom, korisnici Pametnog prstena mogu primati obaveštenja o dolaznim pozivima, SMS porukama ili mailovima.

Obavještenja o dolaznim pozivima, tekstovi i informacije o aplikacijama su postale najvažnija funkcija mobilnog telefona, ali to je takođe postao veliki trn u oku korisnicima. Vrste i izvori notifikacija ubrzano dolaze”, rekao je jedan od osnivača Mote Kevin Faro.

On je dodao da su mnoge poruke predstavljene kao hitne, zbog čega korisnici moraju da otvaraju različite aplikacije na svojim telefonima. Usljed toga postaju zatrpani pokušavajući da sve kontrolišu.

SmartRing ima za cilj da riješi ovaj problem prikazivajući obaveštenja na jednoj strani prstena sa dodatnim vibrirajućim ili zvučnim znakom. Postoji i opcija postavki koje omogućavaju korisnicima kontrolu toga koja obaveštenja žele da dobiju.

Trenutno, SmartRing radi s Facebookom i Twitterom i ako bude dovoljno podrške, kompanija Mota je najavila ubacivanje i drugih aplikacija kao što su Instagram ili LinkedIn, prenosi B92.

Pametni prsten je vodootporan i ima displej koji se može vidjeti na jakom suncu.

Cijena i detalji tek treba da budu otkriveni.

Prethodni članakMuškarci su sve pametniji i ljepši?
Sljedeći članakUpriličena komemoracija poginulim rudarima (FOTO)