Portal 072info

Konzumiranje čokolade više od jednom sedmično dobro djeluje na vaše srce

Screenshot 2 1265
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Konzumiranje čokolade više od jednom sedmično moglo bi pomoći da smanjite rizik od srčanih bolesti, pokazalo je novo istraživanje.

Evropsko kardiološko društvo objavilo je novu kombinovanu analizu koja je obuhvatala više od 336.000 učesnika.

Studija je objavljena u Evropskom časopisu za preventivnu kardiologiju i objašnjava kako se pokazalo da konzumiranje čokolade više od jednom sedmično dobro djeluje za vaše srce.

Naravno, budite umjereni i nemojte pretjerati s ukusnom poslasticom, ali ne treba vas ni gristi savjest ako bez čokolade ne možete zamisliti svoj dan, kažu istraživači, piše LadBible.

“Naša studija sugerira da čokolada pomaže u održavanju zdravlja krvnih žila srca. U prošlosti su klinička istraživanja pokazala da je čokolada korisna i za krvni pritisak i za krvne sudove. Čokolada sadrži nutritivna svojstva koja su dobra za srce poput ksantina, polifenola i stearinske kiseline”, kazao je autor studije doktor Chayakrit Krittanawong s Medicinskog fakulteta u Teksasu Baylor.

Preporučuje se konzumiranje nekoliko puta sedmično, a dobra vijest je da nije određeno koja vrsta čokolade je najbolja, pa tako možete sami birati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)