Portal 072info

Koordinacija mjesnih zajednica Nemilskog sliva zabrinuta zbog nenajavljenog poskupljenja u “Zenicatrasnu”

Koordinacija mjesnih zajednica Nemilskog sliva koja okuplja sve mjesne zajednice Nemilskog sliva na kojem živi 17 000 stanovnika izražava zabrinutost zbog nedavnog nenajavljenog poskupljenja mjesečnih karata u Zenicatransu kao jedinom prevozniku na ovom području.

Savjeti mjesnih zajednica ovog sliva su u posljednjim danima dobili mnogo žalbi zbog poskupljenja mjesečnih karata kako đačkih tako i radničkih.   Poskupljenje ne bi toliko teško palo mještanima ovog sliva da usluga koju pruža ovo preduzeće nije ispod svakog dozvoljenog nivoa.

Nedovoljan broj autobusa, upitna ispravnost autobusa, neprofesionalna usluga, redovno kašnjenje autobusa i uz to sve dodatno poskupljenje karata što je veliko opterećenje za roditelje koji školuju jedno, dvoje, troje i više djece ili radnike koji rade te veliki dio svoje plate (preko 100KM) izdvajaju za mjesečnu kartu.

Bitno je napomenuti da navedeno poskupljenje nije najavljeno prethodno u Zenicatransu i da je izazvalo buru reakcija. Koordinacija mjesnih zajednica će ukoliko se ne dobije adekavatn odgovor, usluga ne poboljša i u konačnici cijene mjesečnih karata ne vrate na isto biti primoran na radikalinije promjene kada je u pitanju javni prevoz prema ovom kraju.

Pozivamo sve nadležne, kao i Gradsko vijeće Zenice da jednom zauvijek stave tačku na sagu zvanu „Zenicatrans“ i građanima Zenice omoguće adekavtan javni prevoz, onakav kakav dolikuje ovom gradu.

Koordinacija mjesnih zajednica Nemilskog sliva

Podijelite članak
  • 511
    Shares

Počitajte još

BABAJIĆ: Dva miliona koja želi SDA i ne bi osigurala sanaciju preduzeća

Redakcija

Zenicatrans poziva sve aktere na dogovor u interesu preduzeća i Grada Zenice

Redakcija

IZ ARHIVA | SMIŠLJENA LIKVIDACIJA ZENICATRANSA: Kada SDA pozove na zakonitost, spašavaj se ko može!

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box