Portal 072info

KOPIRALI STE STATUS: Niste ništa učinili za privatnost na Fejsu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zakon o Facebooku, Bernska konvencija i koješta još spominje se u statusima kojim korisnici Fejsa žele zaštititi svoje podatke, ali objave su besmislene.

Facebook je nedavno promijenio pravila privatnosti odnosno uveo je nove mogućnosti podešavanja i o tome obavijestio korisnike. Svaki put kad se to dogodi pojave se lančani statusi u kojima se spominju neki zakoni, propisi ili pravilnici na koje se onaj tko objavljuje taj status poziva te ne dopušta Facebooku da koristi njegove podatke i proglašava autorska prava na svoje statuse, podatke i fotografije.

Radi se o, naravno, besmislenim lančanim prevarama koje je započeo tko zna tko i tko zna kad i koji nemaju nikakvog utjecaja na postavke privatnosti na vašem Facebook računu. Uostalom, jedna od osnovnih stvari koje biste kao korisnik Facebooka trebali znati jest da se postavke privatnosti ne mijenjaju objavom statusa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Postavke privatnosti možete promijeniti ako u glavnom izborniku izaberete Postavke pa zatim Privatnost – to je dio gdje određujete tko može vidjeti vaše fotografije i statuse, tko vas može naći putem tražilice, a tko kontaktirati.

Što se tiče vlasništva i autorskih prava nad fotografijama i statusima – kad ste otvorili profil na Facebooku, pristali ste na uvjete korištenja u kojima piše što sve Facebook prati te na što polaže pravo, a to se također ne mijenja objavom statusa niti pozivanjem na Zakon o Facebooku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija