Portal 072info

Koraškašice Čelika okončale takmičenje u Međunarodnoj regionalnoj ligi

ZKK Crvena Zvezda - KZK Celik (2)
Porazom u Beogradu od Crvene Zvezde 84:59, košarkašice Čelika zaključile su ovogodišnje takmičenje u Međunarodnoj regionalnoj ligi. I prije samog meča domaća ekipa je bila veliki favorit što su na kraju i pokazale. Čelik bez Aide Kalušić i Irme Rahmanović, te nedovoljno opravljene Zvjezdane Gagić nije mogao više u ovom meču.
Prvi period je pripao domaćoj ekipi 31:19 i tu su beograđanke stekle krucijalnu razliku. U ostale tri četvrtine (18:16, 21:16, 14:8) ekipa Čelika je igrala sasvim solidno, ali otvaranje utakmice je bilo ključni faktor koji su košarkašice Crvene Zvezde iskoristile. Beronja i Jovanović su predvodile domaći sastav sa po 13 poena, dok su kod Čelika najefikasnije bile Iriškić sa 18 i Džinić sa 14 poena.
Nakon ove utakmice košarkašice Čelika nemaju puno odmora, jer već u nedjelju juniorska ekipa igra Omladinsku ligu sa Jedinstvom od 14 sati, dok će seniorke u okviru Prvenstva Bosne i Hercegovine ugostiti banjalučke Orlove od 17 sati. Obje utakmice se igraju u Areni Zenica.