Korisni savjeti uz koje ćete smanjiti račune za struju

3650CBB4 A89D 43A0 9ABE 6E0FADCB16A0
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Elektronički uređaji koji su uključeni u struju, a ne koriste se (poput ugašenog televizora) troše 15% njihove ukupne potrošnje. Potrošnja na ovaj način može dodati i do 10% potrošnje kućanstva. Ako se koriste kabeli s prekidačem za potpuno odvajanje struje, možemo smanjiti potrošnju za 39 kg CO2 godišnje.

Ako želite uštedjeti onda svakako izdvojite novac na dobar i učinkovit uređaj. Nakon deset godina korištenja učinkovitog uređaja mogli biste uštedjeti 74,7% ukupne potrošnje električne energije.

Osim toga, vrlo je bitno na pametan način koristiti uređaje. Primjerice, nemojte otvarati hladnjak ako nije potrebno (posebno ako idete provjeriti što ima u njemu).

Vrlo često znamo pronaći punjače koji su uključeni u struju, a niti jedan uređaj se na njemu ne puni. Zapamtite da punjač troši čak i ako nije spojen na telefon. Isključite punjač iz napajanja kada ga ne koristite.

Ako glačate odjeću nikako ne ostavljajte glačalo uključeno. Pokušajte glačati veću količinu odjeće i isključite je ako je ne koristite.

Kod pranja rublja u perilici, gledajte da bubanj napunite do kraja. Samim time manje ćete je koristiti i uštedjeti energiju, piše 24sata.