3650CBB4 A89D 43A0 9ABE 6E0FADCB16A0
AUTOR: K.H.
DATUM: pro 30, 2021 @ 8:45
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Elektronički uređaji koji su uključeni u struju, a ne koriste se (poput ugašenog televizora) troše 15% njihove ukupne potrošnje. Potrošnja na ovaj način može dodati i do 10% potrošnje kućanstva. Ako se koriste kabeli s prekidačem za potpuno odvajanje struje, možemo smanjiti potrošnju za 39 kg CO2 godišnje.

Ako želite uštedjeti onda svakako izdvojite novac na dobar i učinkovit uređaj. Nakon deset godina korištenja učinkovitog uređaja mogli biste uštedjeti 74,7% ukupne potrošnje električne energije.

Osim toga, vrlo je bitno na pametan način koristiti uređaje. Primjerice, nemojte otvarati hladnjak ako nije potrebno (posebno ako idete provjeriti što ima u njemu).

Vrlo često znamo pronaći punjače koji su uključeni u struju, a niti jedan uređaj se na njemu ne puni. Zapamtite da punjač troši čak i ako nije spojen na telefon. Isključite punjač iz napajanja kada ga ne koristite.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Ako glačate odjeću nikako ne ostavljajte glačalo uključeno. Pokušajte glačati veću količinu odjeće i isključite je ako je ne koristite.

Kod pranja rublja u perilici, gledajte da bubanj napunite do kraja. Samim time manje ćete je koristiti i uštedjeti energiju, piše 24sata.

LIDER