Korisnici internatskog smještaja zasadili 600 sadnica

Korisnici internatskog smještaja Međunarodnog foruma solidarnosti (MFS) “Emmaus” iz Potočara kod Srebrenice, danas su na izvorištu ljekovitih voda Crnog Gubera zasadili 600 sadnica bora, smrče i jasena.

Organizator ove akcije je Evropska unija, koja je obezbijedila sadanice za srebreničku i bratunačku općini i organizirala akciju sadnje. Akcija se realizira pod sloganom “Čuvajmo šume, jer one čuvaju nas”.

– Sadnjom raznih vrsta stabala i pošumljavanjem goleti štitimo štitimo okoliš, klimu i biološku raznolikost – poručuju iz Evropske unije.

Ova akcija je uvod u pripremi “Emmausovog” jedanaestog Međunarodnog kapa, koji će biti organiziran početkom jula. Učesnici ovog kampa iz cijelog svijeta deset dana bit će na raspolaganju starim i iznemoglim osobama, rati na uređenju njihovih domova dvorišta, čišćenju puteva, gradnji vodovodne i kanalizacione mreže u selima, gdje se ukaže potreba, kao i na poljoprivrednim posjedima.

Osim udobnih smještajnih kapaciteta, kavlitetne rane, korisnicima ovogodišnjeg kampa bit će na raspolaganju i novoizgrađeni Centar za edukaciju sa sportskim terenima.

IZVORAvaz
Prethodni članakOvo je najtraženije zanimanje u Bosni i Hercegovini!
Sljedeći članakKoliko su efikasne kineske vakcine protiv koronavirusa?