Screenshot 2 32


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Mnogima su rupice koje kao same od sebe nastaju na majicama i vestama jedna od najvećih modnih misterija, a osnivač brenda America Giant objasnio je šta ih uzrokuje.

Bayard Winthrop kaže da sitne rupe uvijek nastanu tamo gdje se gornji odjevni predmet trlja o traperice i pojas, zbog čega se tkanina brzo izliže i podere.

– Trenje koje se tokom vremena ponavlja uzrokuje propadanje tkanine – kaže on, a da ne bismo zbog toga odustali od trapera ili pojasa, objašnjava šta možemo učiniti da to spriječimo.

– Obično je najveći krivac sama tkanina od koje su majica ili vesta napravljene jer mnogi proizvođači zbog male uštede doslovno stanjuju tkaninu gdje je to moguće.

– Tražite odjevne predmete na kojima piše od koje su vrste pamuka, a kvalitetno je sve što u sastavu ima duža pamučna vlakna – kaže Winthrop.

Odjeća se, dodaje, oštećuje i od traperica s metalnim patentnim zatvaračem, dugačkih noktiju ili zbog kukica grudnjaka na koje se u pranju zna zakačiti, a ako na odjevnom predmetu nađete više sitnih rupa jednu kraj druge, znači da imate moljce i problem treba riješiti drugačije. U tom je slučaju, dodaje, najbolje odjevne predmete spremiti u zatvorene vrećice ili u ormar staviti par vrećica s lavandom čiji miris moljci ne podnose.