Portal 072info

Koristiti Viber? Imat ćete besplatno nove četiri ekstenzije

Popularna platforma za razmjenu poruka – Viber – pušta u opticaj jedno od svojih najznačajnijih funkcionalnih unapređenja ove godine.

Viber chat ekstenzije će od sada omogućiti korisnicima da pristupe ekskluzivnom sadržaju putem usluga kao što su YouTube, Spotify, Vice, Booking.com i GIPHY sa chat ekrana, time eliminirajući potrebu da prevlače sadržaj između aplikacija

Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmjenu poruka, upravo je objavio promociju potpuno nove generacije “Chat ekstenzija” – funkcije za dijeljenje sadržaja i upotrebu sadržaja unutar aplikacije – prvobitno lansirane decembra 2016.

Ova funkcija čini dostupnim sadržaj i usluge partnera direktno iz chat ekrana za više od 800 miliona Viberovih korisnika širom svijeta – omogućivši lako i efikasno iskustvo prijema i dijeljenja sadržaja koji im je važan – a da pritom ne moraju da napuštaju chat.

Od danas, korisnici će moći da – direktno unutar svog chat ekrana – pronađu i podijele svoje omiljene video klipove s YouTubea, pjesme sa Spotifya, hotele sa Booking.com i isprate najaktuelnije vijesti sa Vicea.

Osim ovih usluga, dodatno će moći da obogate svoj razgovor zanimljivim sadržajima kroz GIPHY, Guggy i Getty Images.

Jedna od najvažnijih prednosti od sada na raspolaganju je dodatak YouTube chat ekstenzije. Linkovi za YouTube video klipove su među najćešće dijeljenim linkovima unutar chatova na Viberu – i od sada će to biti omogućeno direktno iz ekrana chata. Korisnici će tako moći da pretražuju, prosljeđuju i čak emituju YouTube video klipove – bez napuštanja svojih tekućih razgovora.

viber-4
Kao dodatak besprijekornom video iskustvu, Viber omogućava pretragu i dijeljenje muzičkih sadržaja unutar uobičajenog načina razmjene poruka. Nova chat ekstenzija za Spotify će omogućiti korisnicima Vibera da pristupe kompletnoj datoteci svoje omiljene muzike i podjele izabrani sadržaj unutar chata – uz samo jedan dodir ekrana.

Da bi pristupili sadržaju iz domena vijesti, kulture, ishrane, mode, muzike, sporta, tehnologije i šire – korisnici Vibera će od sada moći da se redovno oslone na VICE chat ekstenziju. Vodeća globalna medijska kompanija za mlade nudi chat ekstenziju posvećenu pružanju originalnog sadržaja njenim pratiocima – na dodir prsta.

Korisnici Vibera će od sada moći da planiraju svoja putovanja bez napuštanja te aplikacije. Uz ekstenziju za Booking.com – jednostavno će moći da pretražuju i razmatraju opcije smještaja sa svojim partnerima tokom aktuelnog chata – sve dok ne donesu konačnu odluku o rezervaciji.

Osim navedenih globalnih partnera, Viber će na ovaj način uvesti i više lokalnih partnera u Rusiji, Bugarskoj, Mađarskoj, Filipinima i šire. Bazirani na API modelu – izabrani servisi za pružanje usluga i sadržaja će biti u mogućnosti da programiraju sopstvene chat ekstenzije i stvaraju nove načine pomoću kojih će korisnici moći da obogate razgovore.

Chat ekstenzije na Viberu će biti uvođene progresivno – tokom narednih dana. Viber možete preuzeti u verzijama za Android i iOS uređaje.

Avaz.ba

Podijelite članak