korona porodilja
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 15, 2021 @ 22:00
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Djevojčica od 16 godina, koja je na respiratoru u Institutu za majku i dijete Srbije zvog Kovida i kojoj se ljekari bore za život, iz Užica je i učenica je treće godine srednje škole, rekla je prim. dr mr. sc. Dara Savić Božović, načelnica pedijatrije u užičkoj bolnici, koja je tinejdžerku poslala na dalje liječenje u Beograd.

NER FIT

“Ona je početkom septembra imala upalu grla, bila negativna na Kovid, liječena antibioticima. Dobila je potom infektivnu mononukleozu koja joj je potpuno oborila imunitet i na organizam koji nije imao čime da se brani došao je Kovid, potvrđen i testom. Uslijedila je obostrana upala pluća, smještena je kod nas, bila je stabilna, na kiseoničkoj potpori, sa stabilnom saturacijom. Noć pred odlazak na Institut naglo joj je pala saturacija, bio je to početak citokinske oluje, skener je pokazao masivniju upalu pluća”, rekla je za “Kurir” dr Savić Božović.

U Institutu je bila u početku stabilno, na odjeljenju pulmologije.

“Slala mi je i poruke. Ona je jedno predivno, predobro dijete, uvek vesela, pravi anđeo. I poslije 3-4 dana došlo je do još jednog naglog pogoršanja, morali su da je priključe na respirator. Korona joj je pojela pluća”, plakala je doktorka govoreći.

Tekst se nastavlja nakon reklame

LIDER