Slika zaslona 2020 05 03 u 12 35 20


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

“U protekla dva dana imamo povećan priliv pacijenata”, kazao je danas na konferenciji za medije Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, Vlado Đajić, direktor UKC RS.

“Što se tiče stanja u UKC RS, u protekla dva dana smo imali povećan priliv pacijenata, više od 50 u samo dva dana oboljelih od koronavirusa. Moramo raditi na sprečavanju širenja, jer ako se nastavi širiti virus ovakvim trendom, neće nam biti dovoljno ni deset kliničkih centara da prime sve pacijente. Našim radnicima želim odati priznanje, rade stručno, kvalitetno”, kazao je na početku obraćanja Vlado Đajić. 

Dodaje da je napravljena strategija primanja pacijenata, ako dođe do masovnog priliva.

“Jutros smo imali sastanak rukovodstva UKC, te sa ministrom zdravlja gdje smo napravili strategiju primanja pacijenata u slučaju masovnog priliva”.

“Moram da kažem od 125 pacijenata u UKC RS više od 50 posto su teški pacijenti na respiratorima, imaju tešku kliničku sliku. Mi smo opremljeni i kvalitet usluge u UKC RS je bez lažne skromnosti na nivou velikih centara u Evropi i svijetu”, kazao je Đajić.

Za kraj obraćanja uputio je apel građanima.

“Uime pacijenata koji nisu inficirani, apelujem na stanovništvo da se drže mjera. Još jedan apel stanovnicima da se drže svih mjera, jer kao što znamo, ne postoji lijek za korona virus”.

N1