Košarac: Jednostrane odluke Hrvatske se trebaju promijeniti

5 35
Podijelite vijest

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih Staša Košarac održao je pres konferenciju na kojoj je govorio o problematici na koju je upozorila Vanjskotrgovinska komora BiH. 

Naime, upozorili su na ekonomsku štetu po zemlju ako Hrvatska prekategorizira neke granične prelaze za transport roba.

– Uvjeren sam da tu postoji senzibilitet za razumijevanje od strane ministrice Bisere Turković da to pitanje stavi na red prioritetnih pitanja kako ne bi došlo do zastoja. Onda kada privrednici iz RS i FBiH imaju problem, objektivno i mi imamo problem u smislu nesmetanog protoka ljudi i roba. Ovo pitanje se mora tretirati kroz angažman ministarstva vanjskih poslova – rekao je Košarac.

Dodaje da na temelju dobrih bilateralnih kontakata i odnosa sa Hrvatskom, to pitanje trebaju tretirati kroz angažman ministarstva vanjskih poslova. 

– Imali smo nekoliko razgovora sa predstavnicima poslovne zajednice i iskoristit ćemo  kontakte te šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u našoj zemlji Johana Satlera (Johann Sattler) obavijestiti da smatramo da se ovakve jednostrane odluke hrvatskih struktura trebaju promijeniti – naveo je Košarac.


Podijelite vijest