KOŠARKA: Čelik u subotu sa Sparsom

Košarkaši Čelika u okviru 20. kola Prvenstva BiH – Liga 12, u subotu, 07. marta 2015. godine, sa početkom u 20,00 sati u Areni Zenica igraju utakmicu protiv ekipe OKK «SPARS» iz Sarajeva. Tim povodom danas je u prostorijama OKK «Čelik» organizovana press konferencija na kojoj su o predstojećoj utakmici govorili trener Ahmed Muminović i košarkaši Ashar Dedić i Srđan Damjanović.
«U goste nam dolazi najbolja ekipa u ligi koja je sigurno favorit ali ako ponovimo igru iz Širokog Brijega gdje smo nesretno poraženi u posljednjim trenutcima utakmice, vjerujem da možemo uspjeha. U toj utakmici, kao i protiv Mladosti koju smo pobijedili, pokazali smo karakter, zajedništvo, borbenost i nadam se da ćemo sve to sutra, uz podršku naših navijača ponoviti i slaviti pobjedu koja će nam mnogo značiti u borbi za opstanak», kazao je Ahmed Muminović, trener OKK Čelik.

Zbog povrede koljena za Dinu Alića sezona je završena. Ostali igrači Čelika maksimalno su motivisani i spremni da u četvrtoj ovosezonskoj utakmici protiv SPARS-a pruže odličnu igru.

«Znamo da nas čeka težak zadatak, super kvalitetan protivnik ali to nama daje dodatni motiv da pružimo svoj maksimum i pobijedom se približimo cilju. Naravno, bio bi nam to podstrek i da sa još većim optimizmom odemo u Tuzlu za sedam dana na megdan Slobodi, kao i pred domaću utakmicu protiv direktnog rivala Bosne. Igramo dobro i Čelik nije zaslužio da se nađe u ovakvoj poziciji ali nedostatak sreće doveo nas je u nezavidnu situaciju da nam je svaka od preostale tri utakmice – odlučujuća», smatra Ashar Dedić.
Uz Armina Avdibegovića, Srđan Damjanović organizator je igre Čelika. Kao i cijeli tim, Srđan je u finišu sezone podigao individualnu formu.

«Obećavam da ćemo dati sve od sebe. Znamo dosta o SPARS-ima, utakmica je ovo za nas od velikog značaja i obzirom na pozitivnu atmosferu u svlačionici i da dobro radimo, nadam se da ćemo se na kraju radovati pobjedi zajedno sa našim navijačima», optimista je Srđan Damjanović.

Ovom prilikom pozivamo sve navijače Čelika i ljubitelje košarke da dođu u subotu od 20 sati u Arenu Zenica i da nam fer i korektnim navijanjem, kako tu uvijek i čine, pomognu da napravimo korak prema opstanku u društvu najjačih bh. košarkaških klubova gdje je OKK Čelik svakako mjesto. Kupovinom ulaznica od 2 KM i navijanjem pomozite voljeni klub!