Košarkaši BIH dočekuju Švedsku u zeničkoj Areni

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će biti odigrano 2019. godine u Kini, igrat će u grupi sa Švedskom, Slovačkom i Armenijom.

Sistem pretkvalifikacija je takav da će se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz sve četiri grupe plasirati u glavni dio kvalifikacija. Utakmice pretkvalifikacija će se igrati od 2. do 19. augusta, a kvalifikacije počinju 20. novembra.

U Zenici je održan sastanak generalnog sekretara košarkaškog Saveza Dubravka Barbarića i direktora JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Feđe Jovanovića na kojem su dogovreni detalji odigravanja utakmice BIH – Švedska.

Naime, nakon Davis cup reprezentacije, zenička Arena bit će domaćin još jednom velikom sportskom događaju jer će 12.avgusta u ovoj dvorani naši najbolji košarkaši ugostiti Šveđane.

Nakon sastanka Barbarić je istakao kako je košarkaški Savez odlučio da se pomenuta utakmica igra u Zenici, te da je sa direktorom Jovanovićem dogovarao detalje odigravanja ovog susreta.


– Što se nas u košarkaškom Savezu tiče, dvorana Arena je najopremljenija i najbolja dvorana u našoj zemlji za takvu vrstu događaja. Bit će nam drago da ćemo sudjelovati u takvom spektaklu i smatramo da je to i najvažnija i najatraktivnija utakmica pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo – kazao je Barbarić i dodao kako očekuje veliku podršku publike s obzirom da je ona do sada podržavala druge naše sportiste, prije svega nogometaše.


 S druge strane direktor Jovanović je istakao kako su već bili domaćini našim košarkašima i da su se pokazali kao dobri domaćini.


– Poslije svih zahtjevnih mečeva Davis cup-a, smatram da ćemo relativno lako ispuniti sve zahtjeve ovog meča, bez obzira što su oni ove godine rigorozniji nego ranije. Sve naše resurse tih sedam do deset dana koliko će košarkaši boraviti ovdje usmjerit ćemo da dobiju najbolje moguće uslove – kazao je Jovanović.


Nakon nogometaša i tenisera, Zenica će sigurno u budućnosti postati dom i najboljim košarkašima.