Portal 072info

Košarkaši BiH u grupi sa Rusijom i Švedskom

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je protivnike u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2017. godine. Voljom žrijeba u Münchenu reprezentacija BiH, koja se nalazila u drugom jakosnom “šeširu”, uvrštena je u grupu C, jedinu tročlanu grupu kvalifikacija, zajedno sa selekcijama Rusije i Švedske.

U grupi A igrat će Belgija, Island, Švicarska i Kipar, u grupi B Njemačka, Holandija, Austrija i Danska, grupu D sačinjavaju Poljska, Estonija, Bjelorusija i Portugal, u grupi E snage će odmjeriti Slovenija, Ukrajina, Bugarska i Kosovo, u grupi F nastupaju Gruzija, Crna Gora, Slovačka i Albanija, dok posljednju grupu G sačinjavaju Makedonija, Mađarska, Velika Britanija i Luksemburg.

Kvalifikacije će biti odigrane od 31. augusta do 17. septembra ove godine, a nastupit će 27 reprezentacija koje će se boriti za 11 preostalih mjesta na Eurobasketu. 

– Kvalifikacione grupe:
– grupa A: Belgija, Island, Švicarska, Kipar
– grupa B: Njemačka, Holandija, Austrija, Danska
– grupa C: Rusija, BiH, Švedska
– grupa D: Poljska, Estonija, Bjelorusija, Portugal
– grupa E: Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Kosovo
– grupa F: Gruzija, Crna Gora, Slovačka, Albanija
– grupaG: Makedonija, Mađarska, Velika Britanija, Luksemburg

Evropsko prvenstvo 2017. godine će biti održano u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj, a finalnu fazu takmičenja ugostit će Turska, odnosno istanbulske dvorane ”Abdi Ipekci Arena” i ”Sinan Erdem Arena”. 

federalna.ba

Podijelite članak