Portal 072info

Košarkaši Čelika kod gradonačelnika Kasumovića

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u povodu plasmana ekipe Omladinskog košarkaškog kluba Čelik u finale play offa za prvaka A1 lige organizovao je danas prijem za igrače, stručni štab i upravu ovog kluba. Zenički košarkaši u nedjelju su u Goraždu ostvarili pobjedu protiv istoimenog domaćeg tima, zahvaljujući kojoj su došli na korak do povratka u Ligu 12. Posljednja prepreka Čeliku do elitnog društva bh. košarke je Gradina iz Srebrenika.

“Čestitam vam na ostvarenim rezultatima i želim vam sreću u duelu sa Gradinom. Vi ste najbolji primjer kako se bori za dres sa grbom svoga kluba i grada. Kako vam je poznato, ove godine za OKK Čelik opredijeljeno je više budžetskih sredstava nego prošle godine, a kada ostvarite plasman u Ligu 12 taj iznos će biti još veći”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Za ostvarene rezultate, a kao stimulans pred odlučujuće utakmice, gradonačelnik je predsjedniku OKK Čelik Goranu Bulajiću uručio primjerak Zaključka kojim se ovom klubu odobrava skromna novčana podrška.

“Poštovani gradonačelniče, sa prosječnih 18,5 godina starosti, ovo je najmlađa ekipa u BiH i ona je na vrućem terenu u Goraždu pokazala karakter koji nam daje nadu u konačan uspjeh”, rekao je predsjednik Bulajić.

Kapiten Armin Avdibegović i šef stručnog štaba Armel Mujaković iskazali su zahvalnost Gradskoj upravi i gradonačelniku za podršku u radu ovog kluba, te obećali da će ekipa dati maksimum da se u našem gradu od jeseni ponovo igraju utakmice najjačeg bh. košarkaškog društva.

U znak zahvalnosti predsjednik Bulajić je gradonačelniku Kasumoviću uručio loptu sa  potpisima košarkaša i trenera.

Podijelite članak