Košarkašice Čelika dočekuju Trešnjevku iz Zagreba

Košarkašice Čelika će utakmicom, u okviru Međunarodne regionalne lige protiv ekipe “Trešnjevke 2009.” iz Zagreba, sutra otvoriti novu takmičarsku sezonu. 

Zenički sastav je u ljetnjoj pauzi doživio dosta promjena u igračkom kadru, ali bez obzira na to u Čeliku su uvjereni da mogu i ove sezone biti dostojan protivnik svim ekipama. Njihova pažnja će u novoj sezoni, ipak, biti usmjerena na domaće prvenstvo i Kup sa željeom da odbrane obje titule.

– U proteklom periodu smo imali kadrovskih problema, odnosno sitnih povreda, tako da nismo niti jednu utakmicu odigrali kompletni, pa nismo sigurni gdje smo, ali ćemo se dobro pripremiti i svi koji budu konkurisali za prvih dvanaest očekujem da će dati sve od sebe i iskoristiti svoju priliku i svoju šansu i da će publika imati šta da vidi – kazao je Slobodan Kecman, trener Čelika.

Govoreći o utakmici prvog kola protiv “Trešnjevke 2009.” trener Čelika je rekao da njegova ekipa u ovu utakmicu ulazi sa imperativom pobjede, iako će priliku dati i mladim igračicama. 

Aldijana Iriškić ističe da je pripremni period protekao u dobrom radu i da spremno dočekuju prvo kolo.

– Nadam se da ćemo u utakmicu ući koncentrisano, spremni smo dovoljno da ovu utakmicu odigramo kako treba i pobijedimo – izjavila je Iriškić.

Nova igračica u dresu Čelika je reprezentativka Tamara Kapor koja je istakla da poznaje neke od igračica i trenera i da joj nije bio problem da se uklopi. Ona očekuje da će protiv Trešnjevke igračice dati sve od sebe i da će sezonu započeti pobjedom. 

Utakmica prvog kola Međunarodne regionalne lige za košarkašice između Čelika i Trešnjevke igra se u srijedu u Gradskoj Areni Zenica od 18 sati.

Prethodni članakPoslije koliko nošenja bi trebalo da operete odjeću?
Sljedeći članakZnakovi da je vaš dečko još uvijek zaljubljen u bivšu