Košarkašice Čelika osvojile prvenstvo Bosne i Hercegovine

Podijelite vijest

Košarkašice Čelika osvojile su prvenstvo Bosne i Hercegovine nakon što su u četvrtoj utakmici finalne serije doigravanja savladale Play Off sa 60:55.

Zeničanke su ostvarile dvije domaće pobjede, a u četvrtoj utakmici, koja je igrana u Skenderiji, napravile su takozvani break i osvojile naslov prvaka BiH. 

Play Off je dobro otvorio utakmicu, te je nakon prve četvrtine vodio 17:11. Uspjele su gošće iz Zenice smanjiti do poluvremena na 33:28. Nakon treće dionice, Play Off je vodio četiri poena razlike.

Ipak, domaće košarkašice su zakazale u zadnjih 10 minuta, pa je Čelik uspio da preokrene i na kraju slavi sa 60:55. Gagić je ubacila trojku kod rezultata 53:53 za  vodstvo Čelika, a domaće igračice više nisu smogle snage za potpuni preokret.

Nikolina Babić je bila najbolja u domaćem sastavu sa 19 poena i šest skokova. Na drugoj strani nekoliko košarkašica je imalo dvocifren broj ubačenih peona. Najbolja je bila iskusna Jasmina Bigović sa double-double učinkom (16 poena i 12 skokova),  Zvjezdana Gagić ej ubacila 15 poena, Aida Kalušić je dodala 12, a Aldijana Iriškić 10 poena.