Košarkašice Čelika s podmlađenim timom ulaze u novu sezonu

Pripreme košarkašica Čelika za novo prvenstvo u Međunarodnoj regionalnoj ligi ulaze u završnu fazu, jer već u srijedu, 7.oktobra, na rasporedu je prva utakmica protiv zagrebačke Trešnjevke.

Ekipa aktuelnog prvaka i osvajača Kupa Bosne i Hercegovine pretrpjela je velike promjene u odnosu na sastav iz protekle sezone, a donekle je promijenjen cilj i rad u klubu.

U sezonu se ulazi sa dosta podmlađenom ekipom, ali su ambicije ostale pokušati odbraniti dvostruku titulu u državnom prvenstvu osvojenu prošle sezone. U odnosu na prošlogodišnji roster nema čak šest iskusnih igračica, Irme i Maide Rahmanović, Miljane Džombete, Jasmine Bigović, Jelene Prvulović i Jelene Jovanović, a sastavu su priključene mlade i perspektivne igračice “BH starta” s kojim je postignuta saradnja Adna Lončarević, Eni Nizamić, Amna Kahrić, Nerma Kadušuić, Emra Mandžuka, Lamija Škaljo i Sara Heljić.

Iz prošlogodišnje ekipe ostale su Aida Kalušić, Aldijana Iriškić, Nataša Popović, Nedžla Kovačević, Anida Ćorović i Almina Čehajić. Za ostvarenje pomenutih ciljeva tim je pojačan makedonskom igračicom Anđelikom Mitrašinović, reprezentativkom Bosne i Hercegovine Tamarom Kapor, a iz Slovenije se vratila Zvjezdana Gagić. Ekipu sa klupe vodi Slobodan Kecman sa pomoćnicima Eldarom Durmićem i Nedinom Šišićem, a u stručnom štabu je i Begzada Avdić.

Premijerni nastup u novoj sezoni MŽRKL ekipa Čelika ima u srijedu, od 18 sati, u Gradskoj Areni u Zenici protiv hrvatskog predstavnika Trešnjevka 2009.

Fena