Košarkašice Čelika savladale Play off u prvoj finalnoj utakmici

Podijelite vijest

KZK CELIK ZENICA

Pred oko 900 gledalaca i ljubitelja ženske košarke, večeras je u Gradskoj areni u Zenici odigrana prva finalna utakmica u seriji doigravanja za prvaka.

Rezultatom 84:61 košarkašice Čelika savladale su ekipu Play off-a iz Sarajeva, te se približile samom cilju ostvarivanja ovog velikog trofeja te u ovoj seriji doigravanja već vode rezultatom 1:0. Zasigurno je da ove vrsne i talentovane košarkašice u posljednje vrijeme igraju najbolju žensku košarku u našoj zemlji, a to se može i uvidjeti iz konstantnih pobjeda i trofeja koje osvajaju ove mlade djevojke.

Početak utakmice okarakterisao je vodstvo domaćeg tima, iako su Sarajke u skorije vrijeme uspjele da ih stignu, te čak pred kraj prvog poluvremena uspjela u jednom trenutku da rezultat preokrenu u svoje korist. Međutim iskusna ekipa trenera Slobodana Kecmana, na odmor je otišla sa vodstvom od pet razike.

Kao i u nedavnom susretu Prvenstva BiH, za Sarajke je treći period bio koban kada apsolutnom dominacijom na terenu ekipa Čelika stvara razliku od 13 poena vodstva. Posljednji perid je donio mirnu završnicu za domaći tim pa je trener Slobodan Kecman u igru uveo i djevojke sa slabijom minutažom. Za konačnih 84:61 i vodstvo u seriji u timu Čelika najefikasnije su bile Aldijana Iriškić sa 21, Aida Kalušić 18, Jasmina Bigović 16 i Marina Džinić sa 10 postignutih poena. U ekipi Play off-a sa po 15 poena izdvojile su se dvije Nikoline, Babić i Nikolić.

Kako je i najavljeno, druga finalna utakmica igra se u subotu u KSC Ilidža, a ponovo u utorak u Gradskoj areni prema rasporedu je treća utakmica doigravanja za prvaka BiH.