Portal 072info

Košarkašice Čelika spremne dočekuju ekipu Badela iz Skoplja

Povodom odigravanja utakmice Međunarodne regionalne lige sa ekipom Badela iz Skoplja, u prostorijama Press centra Gradske arene u Zenici, danas je održana preskonferencija, čiji domaćini su bili šef stručnog štaba Slobodan Kecman, najbolji trener u prošloj godini i kapiten ekipe Aida Kalušić koja je zajedno sa Emom Iličić proglašena za sportiskinju godine u Zenici.

“Utakmica sa Koračem se znala u kojem pravcu ide, s obzirom da smo izgubili od njih na domaćem terenu, na pomalo čudan način, više nesretno, ali spremili smo se solidno. U prvom poluvremenu  smo napadački djelovali dobro, dali 40 poena. Primili smo dosta jeftinih poena, ali bilo je i onih koje smo branili. U toj utkamici bila je loša odbrana, no za predstojeću utakmicu potrudit ćemo se da ispravimo greške koje su se desile u ovom susretu”, istakao je šef stručnog štaba KŽK Čelik, Slobodan Kecman nakon utakmice sa Koračem u gostima.

Obzirom da u četvrtak, 05. februara u goste dolazi ekipa Badela iz Skoplja, Kecman ističe da iako je ekipa mlada, pripreme za ovu utakmicu protiču dobro: “Ekipa Badela se ne smije podcijeniti, oni možda jesu mladi, ali moramo da toj utakmici pristupimo maksimalno kvalitetno i dobro i bit će vjerovatno prilike da i mlađe igračice dobiju priliku da zaigraju u ovoj utakmici”.

Aida Kalušić, zajedno sa Emom Iličić izabrana je za sportiskinju godine grada Zenice za 2014. godinu, što je kako ističe velika čast i dokaz da ovo što radi KŽK Čelik iziskuje mnogo truda, ljubavi i zalaganja: “Za mene je posebna čast i zadovoljstvo što sam i ove godine najbolja sportašica grada Zenice. U našem sportu nagrade su dokaz dobrog i kvalitetnog rada svih nas u klubu i sigurno da je ova nagrada motivacija za dalje. Što se tiče ekipe Badela, oni dosad nisu zabilježili nijednu pobjedu. Zasigurno jesu mlade i perspektivne djevojke i probat će da pruže otpor koliko god mogu. Mi ćemo u utakmicu ući maksimalno oprezno i skoncentrisamo, te da osiguramo još jednu pobjedu koja će nas dovesti među osam najboljih ekipa u regiji”, dodaje kapiten KŽK Čelik, Aida Kalušić.

Zbog zdravstvenih problema u utakmici koja je na terminu sutra, neće nastupiti Aldijana Iriškić, a sve ostale košarkašice su spremne za sutrašnji susret protiv ekipe iz Skoplja.

Utakmica između KŽK Čelik i KK Badel iz Skoplja igra se sutra u Gradskoj areni u Zenici s početkom od 17:00 sati.

Svi u Arenu!

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box