Košarkašice Čelika spremne za nastavak takmičenja

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

KZK CELIK ZENICA

Nakon pauze zbog proteklih praznika, košarkašice Čelika se već sedam dana pripremaju za proljetni dio šampionata. Iza njih je izuzetno dobra jesenja polusezona u BH prvenstvu i Regionalnoj ligi, a ove rezultate u proljetnom dijelu žele još više popraviti. Trener Slobodan Kecman je nametnuo žestok tempo rada, a zbog velike želje da ostvare zacrtane ciljeve, osvajanje Kupa i Prvenstva, košarkašice bez ikakvih poteškoća ispunjavaju sve zadatke koji se pred njih postave.

„Djevojke žele ove titule kao i svi u klubu i zaista imam samo riječi pohvale za njihov odnos prema treninzima u proteklih sedam dana“, kaza je Kecman. Odustajanje Banjalučkog Borca od takmičenja dijelom je poremetilo plan priprema. „Trebali smo u subotu igrati protiv Borca, međutim, oni su na žalost odustali od takmičenja, tako da smo odigrali test utakmicu sa dječacima Omladinskog košarkaškog kluba Čelik, kako bismo dijelom ostali u takmičarskom ritmu“, kazao je Kecman i dodao: „Zahvalio bih se prijateljima iz muškog kluba što su nam izašli u susret i odigrali sa nama utakmicu, što nam svakako puno znači u periodu priprema“.

U prijelaznom roku većina klubova u Bosni i Hercegovini se pojačala, dok je Čelik ostao u nepromjenjenom sastavu. Kecman naglašava da nije zabrinut zbog ovih činjenica. „Svakako da pratim šta radi konkurencija, ali nisam zabrinut. Mi od početka imamo svoj plan i nemamo namjeru odustati od njega. Imamo fantastičnu ekipu, sastavljenu od izuzetnih djevojaka i činimo sve kako bi se što bolje uigrali i ostvarili svoje ciljeve.

Ove godine Uprava kluba zaista čini sve kako bismo imali neophodne uslove za rad, a i sve druge obaveze se na vrijeme izvršavaju, tako da mogu kazati da je klub na stabilinim nogama i nama samo ostaje da spartanski radimo i obradujemo njih i armiju naših navijača“, zaključuje Kecman. Naredna takmičarska utakmica za košarkašice Čelika je u okviru Regionalne međunarodne lige, kada u četvrtak gostuju u Sarajevu ekipi Play off-a.