Košarkašice Čelika sutra u uzvratnoj utakmici protiv ekipe Umana Reyer iz Venecije

Nakon poraza u prvoj utakmici protiv ekipe Umana Reyer iz Venecije, košarkašice Čelika borit će se za ‘majstoricu’ četvrtfinala, u okviru Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige.

Tim povodom u Pres centru Gradske arene u Zenici, danas je održana preskonferencija povodom ove izuzetno bitne utakmice sa jakim protivnikom i sa izuzetno bitnim rezultatom.

Na konferenciji prisutnima se obratio šef stručnog štaba KŽK „Čelik“, Slobodan Kecman, koji se ukratko osvrnuo na utakmicu u Veneciji, te istakao kakvom snagom za sutrašnju utakmicu raspolaže klub iz Zenice: „Mi smo u Italiju otišli sa nekim gardom da završimo utakmicu što bolje. Znali smo mi kakva je Venecija ekipa i kakvim kvalitetom rapsolažu, te ujedno koliko su jaki sa novom igračicom Henry i znali smo šta nas čeka. Očekivali smo malo manju razliku na kraju. Generalno, utakmicu smo jako loše otvorili, ne zbog loše postavljene igre nego zbog nekih loših okolnosti i lopti koje smo izgubili bez ikakvog pritiska. Nismo odgovorili zadatku od samog početka. Što se tiče uzvratne utakmice sutra u Zenici, mi ćemo sve učiniti da se pred našom publikom pokažemo u najboljem mogućem svjetlu. Kao i za svaku utakmicu dat ćemo naš maksimum, ja lično mislim da mi to možemo uraditi mnogo bolje nego što smo uradili u Italiji i na kraju krajeva zašto ne i zabilježiti pobjedu“, istakao je šef stručnog štaba KŽK Čelik, Slobodan Kecman.

Ekipa iz Venecije nalazi se među tri najjače ekipe u talijanskom prvenstvu, ali kako ističu iz kluba Čelik, potrudit će se maksimalno da na domaćem terenu izvuku pobjedu, te na taj način pokažu kojim kvalitetom raspolaže klub iz Zenice.

Jasmina Bigović je u ovoj sezoni pokazala svoju izuzetno kvalitetnu igru i talenat kojim rapsolaže, te oni koji prate žensku košarku u Zenici, svjesni su koliko Jasmina truda i zalaganja daje na terenu za boje svog kluba: „Ostvarile smo već neki dobar cilj, međutim moram da na glasim da se time nećemo zadovoljiti, te da ćemo sutra odigrati jednu dobru i kvalitetnu utakmicu protiv ekipe iz Venecije. U prvoj utakmici ekipa iz Italije je pobijedila sa velikom razlikom, ali vrijedno smo radili cijelu sezonu, te uz pomoć navijača zasigurno možemo odnijeti pobjedu u sutrašnjem meču“, dodaje Bigović.

Nedžla Kovačević je mlada košarkašica Čelika koja u posljednje vrijeme pokazuje iznimno dobre rezultate, te je zasigurno šansu koju su joj pružili u klubu kvalitetno i dobro iskoristila: „Iako dosada nismo igrali sa njima, to je za nas bilo jedno veliko iskustvo. Složila bih se sa Jasminom da zadnji rezultat nije ključni u poređenju između njih i nas. Sutrašnja utakmica nam je izuzetno bitna jer ukoliko izgubilo završavamo borbu u Regionalnoj ligi. Sigurna sam da se to neće dogoditi jer smo spremne da odgovorimo na poraz iz Venecije. Podrška ljudi i publike iz grada nam je izuzetno bitna, te ovim putem pozivam sve navijače da nas podrže u ovoj bitnoj utakmici.

Jedini nedostatak koji ima ekipa iz Venecije jeste srce, koje imaju djevojke iz Zenice, te povodom toga dođite u Gradsku arenu sutra, te s početkom od 18:00 sati bodrite djevojke iz Zenice i pomozite im da upišu jednu važnu pobjedu u nizu.

Ulaz na sutrašnju utakmicu je besplatan!

Svi u Arenu!

10991183_335530889977768_3234791634827722666_n