Portal 072info

Košarkašice Čelika za vikend brane titulu Kupa BiH

Narednog vikenda, tačnije u subotu i nedjelju u tuzlanskom Mejdanu igra se završni turnir Kupa Bosne i Hercegovine za košarkašice. Titulu brani ekipa zeničkog Čelika. U prvom polufinalnom meču u subotu od 17,00 sati sastat će se domaćin Jedinstvo i Sloboda iz Novog Grada, a u drugom polufinalu od 19,00 sati sastaju se branilac titule Čelik i Mladi Krajišnik iz Banja Luke.

Uoči završnog turnira održana je press konfernecija KŽK Čelik. Slobodan Kecman je ovom prilikom istakao da je učešće u Međunarodnoj ligi njegovoj ekipi dalo priliku da sa kvalitetnijim protivnicima uigrava ekipu za ono što ih očekuje u okviru Kupa i Prvenstva Bosne i Hecegovine.

„Mi se ozbiljno pripremamo za Kup takmičenje, nećemo podcjeniti nikoga, ali smatram da imamo kvalitet da odbranimo titulu. Uvijek je teže odbraniti trofej nego ga osvojiti, ali smatram da smo kvalitetom i organizacijski ispred ostalih i nadam se da će još jedna titula stići u Zenicu“, kaže Kecman.

Kapiten Čelika Aida Kalušić naglašava da oni preuzimaju ulogu favorita i da će ona i njene saigračice učiniti sve da odbrane titulu pobjednika Kupa.

„Atmosfera u ekipi je izuzetno dobra, kvalitet za odbranu titule imamo i uvjerena sam da će još jedan trofej stići u Zenici“, završava Kalušić.   

Podijelite članak