Portal 072info

Košarkašice Čelika zauzele drugo mjesto na međunarodnom turniru u Zagrebu

Košarkašice Čelika zauzele su drugo mjesto na međunarodnom turniru u Zagrebu. U finalnoj utakmici od Čelika je bila bolja ekipa domaćina, Medvešćaka rezultatom 73:44.

U polufinalu ekipa Čelika je savladala Ragusu sa 68:62. Ovaj turnir je poslužio stručnom štabu da provjere koliko su trenutno igračice spremne za ono što ih očekuje u narednoj sezoni.

Već narednog vikenda u Zenici je na programu 7.međunarodni memorijalni turnir „Amna Fazlić“. Pored domaće ekipe nastupit će Medvešćak Zagreb, Ragusa Dubrovnik i beogradska Crvena Zvezda.

– Turnir u Zagrebu nam je dobro doašo da vidimo koliko smo u ovom trenutku spremni i koliko možemo. Zadovoljan sam onim što su djevojke pokazale, mada sa ovom mladom ekipom evidentno je da će nam trebati još jako puno rada i strpljenja. Ono što raduje je činjenica da djevojke stvarno pokazuju veliku želju i volju i nadam se da ćemo napraviti dobar posao – kazao je šef stručnog štaba Čelika Slobodan Kecman.

Polufinalne utakmice na turniru „Amna Fazlić“ na rasporedu su u subotu od 17, odnosno 19 sati, dok su utakmice za plasman od nedjelju od 14 i 16 sati. Istog dana od 10 sati održat će se festival dječije košarke, a nastupit će Željezničar, Busovača, BH Start Zenica i Start iz Fojnice.
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box