Portal 072info

Košarkaška reprezentacija BiH svečano otvorila obnovljene terene za basket na Kamberovića polju

Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras su posjetili obnovljene košarkaške terene na Kamberovića polju.

Najbolji bh. košarkaši danas su stigli u Zenicu, gdje će boraviti do 12. augusta kada ih očekuje izuzetno važna utakmica pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa reprezentacijom Švedske u zeničkoj Areni.

Naša reprezntacija predvođena selektorom Duškom Vujoševićem odlučila je uveličati malu svećanost otvaranja obnovljenih košarkaških terena na Kamberovića polju, koji su dobili i rasvjetu pod kojom se basket može igrati i u noćnim satima.

Kapiten košarkaških Zmajeva Adin Vrabac svačano je otvorenio, a u tokom manifestacije vladala je izuzetno pozitivna atmosfera u kojoj su mnogobrojni građani Zenice istinski uživali.

Vrijedi naglasiti kako je ovo još jedan u nizu od uspješnih projekata obnove sportskih terena na Kamberovića polju, koji je izvelo Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata.

– Želja nam je da avgust u Zenici bude mjesec košarke, da u subotu ispunimo Arenu do posljednjeg mjesta i damo svoj doprinos, kako bi naši momci napravili važan korak ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo – poručio je Feđa Jovanović, direktor ovog preduzeća.

B. Mahmić/Faktor

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box