Portal 072info

Košarkaški trener iz Zenice na angažmanu u jednom od najboljih klubova Rusije

Ovaj dvojac svoj život je posvetio košarci, a ovaj sport im u posljednje vrijeme vraća polako ono što su u njega uložili. Kada je u pitanju njihov dosadašnji angažman, bili su treneri u Čeliku, španskoj Unicaja Malagi, crnogorskom Pro Basketu, te sarajevskim Sparsima.

Mlađi Zlatko prošlo ljeto bio je u Njemačkoj u A ligašu PSK Karlsruhe Lionsu, gdje je uspješno odradio radi season workout. Njegov predan rad primijećen je u širom regionu, te je ovaj mladi trener dobio poziv jednog od najbolji klubova u Rusiji da radi individualno, tehnički i taktički s njihovim najboljim igračima. Riječ je o Lokomotiv Kubanu, gdje je između ostaloga ovaj trener držao seminar na temu, splet vježbi koji igrača čine bolje individualno i ekipno. Uz rad s njihovim najboljim igračima, imao je priliku da se upozna i s trenažnim procesom njihovog seniorskog tima, te je gledao i nekoliko utakmica.

Svakako da je moguć nastavak suradnje ovog mladog trenera i Lokomotiv Kubana, a Zlatko i Denis Sedić su već dobro poznati u Evropi, kao treneri koji su do sada radili sa brojnim poznatim imenima poput: Nikole Dragovića, Ivana Paunića, Dejana Todorovića, Armin Mazića, Predraga Samardžijskog, Ognjena Kuzmića, Marice Gajić, Mate Tavić i brojnih drugih košarkaša i košarkašica.

Inače, Sedići su sportska porodica, njihov otac Halid trenutno je penzioner, bivši atletičar i profesor sporta i tjelesnog odgoja, otkrio je mnoge poznate atletičare u bivšoj Jugoslaviji, a u novije vrijeme on je prvi puta na trening doveo Amela Tuku i bio mu prvi trener u karijeri.

SportSport.ba

Podijelite članak
  • 31
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box