AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Košarkaški ženski klub Čelik domaćin je finalnog turnira Bosne i Hercegovine u konkurenciji juniorki. Završnica će se održati u subotu 14.juna u Areni Zenica, a utakmice će se igrati od 12:00, 15:00 i 18:00 sati. Pored domaćina Čelika na završnom turniru će učestvovati Mladi Krajišnik iz Banja Luke i ekipa Jedinstva iz Tuzle.

Zeničke košarkašice svoje utakmice igraju od 12:00 i 18:00 sati, dok će od 15:00 sati igrati Jedinstvo i Mladi Krajišnik. Nakon osvojene duple krune seniorske ekipe, juniorke Čelika su plasmanom na završnicu već osvojile jednu medalju, a nakon utakmica u subotu saznat ćemo i kojeg sjaja. Evidentno je da su ekipe Mladog Krajišnika i Jedinstva u ovom trenutku u maloj prednosti u odnosu na ekipu Čelika, ali napredak koji su pokazale u posljednje vrijeme i nastup pred domaćim navijačima daje nadu da mlade košarkašice Čelika mogu iznenaditi i „uzeti“ najsjaniju medalju.

Ukoliko u tome i ne uspiju pred ovim košarkašicama je svijetla budućnost i uz naporan rad već sljedeće sezone će se ravnopravno uključiti u borbu sa tuzlankama i banjalučankama.


Podrška sa tribina mladim košarkašicama Čelika u subotu na završnici Državnog prvenstva koje se održava u Areni bit će itekako potrebna.