Kovačević: Šmit je isključivo suspendovao sopstveni zdrav razum

k 3

Savjetnik člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, Radovan Kovačević rekao je Srni da je Kristijan Šmit (Christian Schmidt) stvarno nešto suspendovao, ali to očigledno može biti isključivo njegov sopstveni zdrav razum.

Kovačević je upitao kako drugačije prokomentarisati to da jedan strani državljanin dođe u vašu zemlju i uvjereno tvrdi da u vašoj zemlji vrši funkciju, a za čije imenovanje nije ispoštovana određena procedura.

Historijska situacija

– Kako drugačije prokomentarisati činjenicu da takav neizabrani stranac, koji na to ne bi imao pravo sve i da je stvarno visoki predstavnik, suspenduje i poništava zakone koji su u najvišem zakonodavnom organu jedne republike usvojili narodni poslanici izabrani na slobodnim i demokratskim izborima – upitao je Kovačević.

On smatra da je ovo trenutno definitivno jedna historijska situacija, koja zahtijeva potpunu političku odgovornost i jedinstvo svih relevantnih političkih faktora iz Republike Srpske.

Kovačević je izrazio potrebu i da odgovori i onima koji ovih dana tvrde da je za uvođenje sankcija izabranim demokratskim liderima Republike Srpske kao i za upotrebu nepostojećih i antidejtonskih bonskih ovlašćenja kriva aktuelna vlast u Republici Srpskoj.

Krivica rukovodstva

– Osim što su takve tvrdnje potpuno neistinite, neodgovorne i politikantske, ostaje historijska činjenica da je sva krivica rukovodstva Republike Srpske na čelu sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović u tome što ne žele odustati od borbe za Republiku Srpsku, ali i ustavnu BiH, kao i u tome što bez obzira na lične posljedice ne pristaju da se sklone pred onim moćnicima koji žele nestanak Republike Srpske – rekao je Kovačević.

On je istakao da Republika Srpska nastavlja borbu i da će sigurno pobijediti.

Srna

Prethodni članakAsim Sarajlić više nije šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda, podnio ostavke u komisijama
Sljedeći članakEkonomisti očekuju pad cijena nafte za 30 posto