KPZ Zenica: Brutalno pretučeni monstrumi koji su ubili Arnelu Đogić iz Olova

KPZ Zenica: Brutalno pretučeni monstrumi koji su ubili Arnelu Đogić iz Olova

Avdija Selimović i Muriz Brkić, ubice Arnele Đogić iz Olova, koji služe 40-godišnje kazne u Kaznenopopravnom zavodu u Zenici, brutalno su pretučeni, saznaje „Dnevni avaz“.

Tražili premještaj

Kako smo saznali od uposlenika ove ustanove, Brkića i Selimovića pretukla je grupa od pet drugih zatvorenika koji su im organizirali takozvanu sačekušu u krugu KPZ-a i uhvatili trenutak kada oko njih nije bilo zatvorskih čuvara. Kako smo saznali, prošli su s ozbiljnim povredama glave, frakturama nosa i podljevima na licu i tijelu.

– Tukli su ih nogama i šakama u glavu. Njihovo zapomaganje čuli su čuvari i pritrčali u pomoć. Jedva su ih smirili i sklonili s Brkića i Selimovića. Vjerovatno su im spasili život – kaže naš izvor.

Ubice Arnele Đogić, kako saznajemo, zaposlene su u jednoj od radionica u okviru KPZ-a. Brkić i Selimović po svaku cijenu su željeli izbjeći KPZ Zenica te su se Vrhovnom sudu Federacije BiH žalili na visinu presude i tražili premještaj u Foču.

Selimović je prilikom izricanja presude u junu prošle godine u Kantonalnom sudu u Zenici molio za zaštitu, jer mu je, kako je rekao, „u pritvorskoj jedinici Tužilaštva ZDK nekoliko puta prijećeno i ugrožen mu je život“. Isto je tražio i Brkić.

Njima je u Kantonalnom sudu u Zenici 14. juna prošle godine izrečena presuda od po 40 godina zatvora za svirepo ubistvo Arnele Đogić.

Svirepo ubistvo

Oni su, prema navodima iz optužnice, prvo pretukli Arnelu, a potom je vezali i zadali nekoliko smrtonosnih udaraca nožem u vrat. Bacili su je niz 70 metara duboku liticu prema kanjonu rijeke Stupčanice. Gnusni zločin desio se 27. februara prošle godine. Nakon ubistva Arnele njih dvojica su otišla na “opuštanje” u kafanu.

Tijelo je pronađeno nakon trodnevne potrage. Selimović i Brkić uhapšeni su istog dana, a policiji su priznali da su zločin počinili jer je Arnela prekinula ljubavnu vezu s Avdijom Selimovićem.

 

Avaz.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE