KPZ Zenica: Brutalno pretučeni monstrumi koji su ubili Arnelu Đogić iz Olova

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Avdija Selimović i Muriz Brkić, ubice Arnele Đogić iz Olova, koji služe 40-godišnje kazne u Kaznenopopravnom zavodu u Zenici, brutalno su pretučeni, saznaje „Dnevni avaz“.

Tražili premještaj

Kako smo saznali od uposlenika ove ustanove, Brkića i Selimovića pretukla je grupa od pet drugih zatvorenika koji su im organizirali takozvanu sačekušu u krugu KPZ-a i uhvatili trenutak kada oko njih nije bilo zatvorskih čuvara. Kako smo saznali, prošli su s ozbiljnim povredama glave, frakturama nosa i podljevima na licu i tijelu.

ČITAJ JOŠ:  SLUČAJEVI X: Šta je ovo? Mislim da je spid, znam šta je koristio i meni je to ubacio

– Tukli su ih nogama i šakama u glavu. Njihovo zapomaganje čuli su čuvari i pritrčali u pomoć. Jedva su ih smirili i sklonili s Brkića i Selimovića. Vjerovatno su im spasili život – kaže naš izvor.

Ubice Arnele Đogić, kako saznajemo, zaposlene su u jednoj od radionica u okviru KPZ-a. Brkić i Selimović po svaku cijenu su željeli izbjeći KPZ Zenica te su se Vrhovnom sudu Federacije BiH žalili na visinu presude i tražili premještaj u Foču.

Selimović je prilikom izricanja presude u junu prošle godine u Kantonalnom sudu u Zenici molio za zaštitu, jer mu je, kako je rekao, „u pritvorskoj jedinici Tužilaštva ZDK nekoliko puta prijećeno i ugrožen mu je život“. Isto je tražio i Brkić.

ČITAJ JOŠ:  Podignuta optužnica protiv monustruma koji je ubio 36-godišnju ženu, a onda je silovao i usmrtio njenu 12-godišnju kćerku

Njima je u Kantonalnom sudu u Zenici 14. juna prošle godine izrečena presuda od po 40 godina zatvora za svirepo ubistvo Arnele Đogić.

Svirepo ubistvo

Oni su, prema navodima iz optužnice, prvo pretukli Arnelu, a potom je vezali i zadali nekoliko smrtonosnih udaraca nožem u vrat. Bacili su je niz 70 metara duboku liticu prema kanjonu rijeke Stupčanice. Gnusni zločin desio se 27. februara prošle godine. Nakon ubistva Arnele njih dvojica su otišla na “opuštanje” u kafanu.

ČITAJ JOŠ:  Prepoznajete li osobu koja je ukrala kasu udruženja Pomozi.ba?

Tijelo je pronađeno nakon trodnevne potrage. Selimović i Brkić uhapšeni su istog dana, a policiji su priznali da su zločin počinili jer je Arnela prekinula ljubavnu vezu s Avdijom Selimovićem.

 

Avaz.ba

GODISNJICA
MARKETING