Portal 072info

KPZ ZENICA: Počinje izgradnja novog paviljona za 236 osuđenika

U Kazneno-popravnom zavodu Zenica ovog mjeseca bi trebala da počne izgradnja Paviljona IX, kapaciteta 236 osuđenika, koji će u potpunosti biti usklađen sa zahtjevima Evropske unije kada je u pitanju smještaj, boravak i aktivnosti osuđenih osoba.

Projekt vrijedan 2 miliona i 157 hiljada eura finansirat će Delegacija EU iz sredstava IPA 2015, namijenjenih razvoju sektora pravosuđa u BiH.

Izgradnja objekta površine 2.686 m2, koji bi trebao biti u funkciji za godinu dana, povjerena je konzorciju kompanija “Almy Gradnja”, “Almy” i “Deling” iz Zenice, a nadzor će vršiti zenička firma “Aksa”. Planovi i dinamika izgradnje objekta predstavljeni su na prezentaciji u upravi KPZ-a u prisustvu premijera Mirze Ganića i ministra pravosuđa i uprave Nebojše Nikolića.

“Razvoj sektora pravosuđa je među prioritetima Vlade i ovom prilikom se zahvaljujem institucijamaEU koja je osigurala sredstva za ovaj kapitalni projekt. Investicije imaju punu podršku Vlade, jer pokreću domaći sektor građevinarstva i ekonomiju Zeničko-dobojskog kantona, a paralelno se proširuju zatvorski kapaciteti sukladno propisima EU”, kazao je premijer Ganić.

Podijelite članak
  • 131
    Shares

Počitajte još

Ganić: Diplome svih zaposlenih u institucijama Vlade idu na reviziju

072info

Premijer Ganić i ministar Čolaković odali počast i priznanje pripadnicima Trećeg korpusa ARBiH

072info

Završila Pravni fakultet: Amna Muhamedović iz Maglaja u indexu ima upisano 49 desetki

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box