Portal 072info

Kradljivci koriste maglu kako bi iz automobila krali radioprijemnike

U čitavoj BiH proteklih večeriju nadvila se izrazito gusta magla. – Ovo stvara osjećaj nelagode i teže je prošetati u večernjim satima. Ništa se ne vidi. A i strah je prisutan, govore nam sugovornici koji su se susreli s ovom pojavom.

 

A strah je i opravdan jer razbojnici ne miruju i ovo vrijeme koriste kao idealno da bi izvršavali kriminalne aktivnosti. Kako pišu portali, gusta magla prouzrokovala je brojne probleme i izazvala više razbojstava.

Tako su zabilježene krađe radioprijamnika iz auta koji se na crnom tržištu mogu prodati za 50 pa do 300 maraka, a i lopovima je cilj da je radio što kvalitetniji kako bi ga prodali za veći novac. Tuzlanski portal zaprimio je fotografiju jednog čitatelja kojem je pretprošle noći u strogom središtu Tuzle obijen automobil golf 2 iz kojeg je otuđen upravo radio i još par sitnica koje su se nalazile u vozilu.

– Lopovi očigledno koriste maglu kako bi lakše obijali automobile. Poučen večerašnjim iskustvom savjetujem naše sugrađane da sve što bilo čemu vrijedi izvade iz svog automobila. Često parikiram automobil na isto mjesto, ovo je prvi put da se nešto ovakvo dogodilo, napisao je čitatelj portala Tuzlanski.ba kojemu se dogodio ovaj incident, poslavši fotografiju prizora koji je zatekao kada je ušao u svoj automobil. Slučaj, kaže, nije prijavio policiji.
Uz krađu radija, šteta je napravljena i na vratima automobila.

Podijelite članak