Kraj sezone u BNP-u uz Sarajevsku filharmoniju (FOTO)

Kraj sezone u BNP-u uz Sarajevsku filharmoniju (FOTO)

IMG_5158
Foto: Benjamin Hazić

Kako je i bilo najavljeno ,tako je i Bosansko narodno pozorište Zenica svoje programske i produkcijske aktivnosti, koje su se dešavale tokom 63. pozorišne i koncertne sezone završilo glamuroznim, senzacionalnim i svečanim, velikim gala koncertom Sarajevske filharmonije koji se uz slogan „Za našu publiku…” održao na Velikoj sceni BNP-a.

Sarajevska filharmonija je pod dirigentskom palicom rumunskog dirigenta Mihnea Iganta izvela uvertiru djela “Čarobna frula” W. A. Mozarta, Koncert za violinu i orkestar, no.1, op.6, D-dur Niccola Paganinija i Simfoniju no.8, op.88, G-dur Antonina Dvoraka.

Virtuoz na violini, violina broj jedan ili kako ga u svijetu zovu „kineski Paganini”, Ning Feng bio je počasni gost, solista kojeg je bosanskohercegovačka publika imala priliku prvi put slušati i sinoć u Sarajevu na također velikom koncertu, a isto tako i Zeničani su imali priliku uživati u zvucima violine večeras i u Zenici.

Ono što je vrijedno spomenuti jeste da je Zeničko pozorište učestvovalo na čak trinaest festivala u našoj Bosni i Hercegovini kao i u regionu, s tim da će do kraja sezone gostovati još i na Splitskom ljetu i Kastafskom kulturnom letu, koje slijede u skorije vrijeme.

Predstave našeg Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i ove 2013.godine je gledala publika u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci, Tuzli, Travniku, Doboju, Brčkom, Visokom, Kaknju, Srebreniku, Jablanici, Zavidovićima i Vogošći, Bihaću.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE