Krajem juna niže cijene roaminga za građane BiH, Crne Gore, Makedonije i Srbije

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Sporazum o snižavanju cijena roaminga između BiH, Crne Gore, Makedonije i Srbije u krajnjoj je fazi implementacije, a početak primjene planiran je za kraj juna, saopćeno je iz crnogorskog Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

Predstavnici Ministarstva rekli su da su regulatorne agencije sve četiri potpisnice Sporazuma donijele odluke o snižavanju cijena rominga, koje se međusobno primjenjuju po principu reciprociteta.

“Donošenje odluka uslijedilo je nakon dogovornih sastanaka regulatornih agencija koje su i inicirale potpisivanje Sporazuma o romingu i zadužene su za njegovu implementaciju i realizaciju”, naveli su iz Ministarstva.

ČITAJ JOŠ:  ODLIČNO INTERESOVANJE: U subotu najemotivniji koncert u zeničkoj Areni!

U saopštenju se precizira da bi prvo sniženje cijena rominga trebalo da stupi na snagu 30. juna i traje godinu.

“Odlukama je predviđeno fazno snižavanje cijena rominga, kao što je to slučaj u zemljama EU, zaključno sa junom 2017. godine”, rekli su iz crnogorskog Ministarstva.

Sporazum o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama potpisali su krajem septembra prošle godine predstavnici nadležnih ministarstava Crne Gore, Srbije, BiH i Makedonije u Budvi.

Avaz

072INFO TV