Portal 072info

Krajem juna niže cijene roaminga za građane BiH, Crne Gore, Makedonije i Srbije

Sporazum o snižavanju cijena roaminga između BiH, Crne Gore, Makedonije i Srbije u krajnjoj je fazi implementacije, a početak primjene planiran je za kraj juna, saopćeno je iz crnogorskog Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

Predstavnici Ministarstva rekli su da su regulatorne agencije sve četiri potpisnice Sporazuma donijele odluke o snižavanju cijena rominga, koje se međusobno primjenjuju po principu reciprociteta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Donošenje odluka uslijedilo je nakon dogovornih sastanaka regulatornih agencija koje su i inicirale potpisivanje Sporazuma o romingu i zadužene su za njegovu implementaciju i realizaciju”, naveli su iz Ministarstva.

U saopštenju se precizira da bi prvo sniženje cijena rominga trebalo da stupi na snagu 30. juna i traje godinu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Odlukama je predviđeno fazno snižavanje cijena rominga, kao što je to slučaj u zemljama EU, zaključno sa junom 2017. godine”, rekli su iz crnogorskog Ministarstva.

Sporazum o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama potpisali su krajem septembra prošle godine predstavnici nadležnih ministarstava Crne Gore, Srbije, BiH i Makedonije u Budvi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME